Ik ben Vilain ofwel Maria de Roo.

 

Ik ben één van de weinige nog overlevende getuigen uit de tijd dat de verdwijning van de Rechtvaardige Rechters speelde. Daarenboven ben ik de enige Wetteraar die de moed had om te getuigen.

 

De eerste van mijn bekommernissen : GETUIGENIS AFLEGGEN over wat ik weet, gezien, gehoord en ontdekt heb door de jaren heen. De tweede bekommernis – en ook de voornaamste -: de “RESTITUTIE” afdwingen die door de doden is gewild in het uur van hun dood , vooral wat Arsène Goedertier betreft.

 

Ik vond dat toch één Wetteraar de moed moest hebben om die man, op wie nu al al die jaren een soort roofbouw werd gepleegd, in ere te herstellen . Moge hij rusten in vrede. Daarenboven is onze generatie er een die zulke woelige, verwarde en complexe tijden heeft meegemaakt. Ik vond dat dit ook ergens moest worden vastgelegd voor de volgende generaties.

 

Dank u wel voor uw belangstelling. Dit boek is volledig gratis te lezen online . Kopies worden niet meer aangemaakt, ook niet tegen betaling. Wel kunt u het boek downloaden als PDF-bestand. Reakties kan U kwijt op het forum (zie menu). Ik ben verantwoordelijk voor deze publicatie. Op sommige ogenblikken fungeerde ik alleen als een soort doorgeefluik. Moest ik sommigen hebben gekwetst – dat was niet de bedoeling – dan vraag ik hierbij nederig excuus. Ik heb mijn verhaal waarheidsgetrouw willen weergeven.

 

Maria De Roo